Cum să obții mai mult făcând mai puțin 

Cum toamna marchează revenirea la locul de muncă, echipează-te cu strategii pentru a te perfecționa și a prospera în rolul tău actual. Noi îți dezvăluim câteva dintre cele mai eficiente strategii, pentru ca tu să realizezi mai mult. Totul constă în a lucra mai inteligent, nu mai mult.  

Obiectivele sunt steaua polară a succesului

Stabilirea obiectivelor poate părea un sfat vechi, dar este o formulă dovedită de succes. Obiectivele clar definite oferă o direcție, îmbunătățesc performanța și aliniază sarcinile fără efort. Prin alinierea scopurilor tale cu obiectivele companiei, vei vedea cum rezultatele tale vor crește vertiginos fără să muncești prea mult. De aceea, obiectivele sunt grozave, o mare parte din muncă constă doar în stabilirea obiectivelor și apoi în a le lăsa să-și facă magia.  

Puterea ascultării active

Pentru a obține și mai mult de la obiectivele tale, ridică-ți nivelul abilităților de ascultare! Devenind un ascultător activ și preluând nevoile și așteptările colegilor, superiorilor și clienților, poți încorpora acest lucru în obiectivele tale și poți excela la locul de muncă prin depășirea așteptărilor lor. Este vorba despre a parcurge acel kilometru în plus, fără a fi nevoit să o și faci de fapt.

Dezvoltă relații puternice

Să fii apreciat la locul de muncă nu este doar distractiv, ci și crucial. Promovarea legăturilor cu colegii din toate departamentele, precum și cu mentorii, îți poate face cariera să evolueze. Acești colegi, sau mentori, îți pot oferi perspective, oportunități de împărtășire a abilităților și un sistem de sprijin pentru a parcurge eficient provocările. Toate acestea doar prin simpla relaționare prietenoasă.  

Poți, de asemenea, să soliciți ajutorul colegilor tăi, cerându-le în mod regulat părerea. Reacțiile sunt un instrument valoros pentru autoperfecționare. Critica constructivă te poate ajuta să identifici zonele de creștere și să îți perfecționezi abilitățile. Așadar, nu uita, discuțiile banale de la automatul de cafea s-ar putea să nu fie chiar pierdere de timp.

Adoptând aceste strategii, nu numai că vei reuși să excelezi la actualul tău loc de muncă, dar vei crea și o bază pentru o carieră de succes și plină de satisfacții – fără a fi nevoit să lucrezi mai multe ore. Este vorba despre a lucra mai inteligent, nu mai greu.